Ungdomsverksamheten

Karlstads Katolska Ungdomsförening vill att ungdomar ska kunna fördjupa sin tro, hitta gemenskap med andra katolska ungdomar och växa som människor. Bernadette är ungdomsledare i församlingen och kommer fram till augusti 2023 att ha ansvar för att erbjuda olika aktiviteter och en plattform där ungdomarna kan få ställa frågor, lära känna andra och känna en kyrklig gemenskap med Gud i centrum.

Man kan nå oss via Facebook där alla träffar, aktiviteter och läger marknadsförs. Bernadette nås per mejl på bernadette@landalv.se. Information om träffar och läger finns också på församlingens hemsida katolskakyrkankarlstad.se och på anslagstavlan i vapenhuset.

Hela Karlstads Katolska Ungdomsförening är medlem i Riksförbundet Sveriges Unga Katoliker (SUK), en levande gemenskap för ungdomar som de som bor i Värmland gärna får ansluta sig till. Man kan också bli personlig medlem och så ta del av information om vad som är på gång.

Under läsåret HT22/VT23 har det funnits en lokal ungdomsgrupp som träffades en gång i veckan. Nu till hösten när Bernadettes projekt utgår är det osäkert om träffarna kommer att fortsätta. Om det finns intresserade i församlingen som vill starta en grupp är ni välkomna att höra av er till kyrkoherden eller Bernadette Landälv. 

Om stiftets åtgärder för barnens och ungdomarnas trygghet kan du läsa här. och här.